Placa poate fi utilizată pentru a pregăti carne sau legume, la grătar sau la cup
Placă din sare de Himalaya pentru gătit (grill), dimensiuni 30x20x5 cm
Placa poate fi utilizată pentru a pregăti carne sau legume, la grătar sau la cuptor. Placa din sare de Himalaya oferă mâncării un gust sărat plăcut. Poate fi folosit la fel de bine ca tocător, fie pentru servire.
Veți avea parte de un gust cu totul nou. Plăcerea de experimentare va ieși din nou la iveală.
Placa din sare protejează mâncarea să nu se ardă. Acest lucru are două avantaje mari: mâncăruri delicioase, perfect coapte, și mai puține vase arse. Mâncărurile gătite pe placă din sare sunt mai gustoase dar și mai sănătoase, prin eliminarea uleiurilor (arse) din procesul de gătire.
Puteți surprinde familia, prietenii cu o senzație gastronomică, placa din sare de Himalaya încălzită se poate așeza pe mijlocul mesei. Mancarea sănătoasă și gustoasă se va pregăti chiar în fața oaspeților. Încălziți placa, așezați mâncarea pe ea, și ultima fază a gătirii poate continua pe masă. Așezați placa fierbinte pe un suport termorezistent pe masă, și lăsați-o să-și facă treaba.
Placa din sare este perfectă pentru a vă ține mâncărurile calde. Ea se încălzește încet, însă odată caldă, menține căldura timp de câteva ore.
Atenție însă la condimentarea mâncărurilor, fiindcă mâncarea preia o parte din sare din placă, deci se recomandă condimente (verzi) fără sare. La nevoie se mai poate adăuga sare la servire.
Ce se poate găti pe o placă din sare de Himalaya?
Așezați placa din sare pe foc deschis, gratar, jar sau în cuptor. Lăsați-o să se încălzească. Pe placa din sare putem pregăti diverse mâncăruri: pește, pui, steak, legume. Tăiați carnea, peștele, legumele în bucățele mai mici, așa încap mai multe de odată pe placă. Fripturile, legumele vor avea o aromă total unică.
Foc deschis (aragaz)
- pe gaz sunt recomandate 15-20 minute pentru încălzire
- se recomandă să încălziți placa încet, schimbările bruște de temperatură pot cauza apariția crăpăturilor
- verificați când ajunge la temperatura potrivită, și așezați bucatele pe ea
- puteți să prindeți placa caldă cu mânuși de bucătărie sau cu un prosop de bucătărie
Cuptor
- încălziți placa în cuptor la 200 grade cca 5 minute
- verificați când ajunge la temperatura potrivită, și așezați bucatele pe ea
- puteți să prindeți placa caldă cu mânuși de bucătărie sau cu un prosop de bucătărie
Plită electrică
Se poate utiliza și pe plita electrică, dar cu atenție.
- verificați când ajunge la temperatura potrivită, și așezați bucatele pe ea
- puteți să prindeți placa caldă cu mânuși de bucătărie sau cu un prosop de bucătărie
Curățare
După utilizare îndepărtați eventualele resturi, după care curățați cu atenție cu o cârpă moale, umedă. Încercați să folosiți cât mai puțină apă. Apa dizolvă sarea! Pe urmă așezați placa pe un prosop moale și uscat, până se usucă.
De ce să alegeți placa din sare de Himalaya în loc de tigaie sau tavă?
Gătirea pe placă nu necesită uleiuri sau grăsimi. Mâncarea se gătește frumos, uniform, nu se arde, nu se înnegrește. Este mult mai sănătoasă, dar și mult mai gustoasă.
Placa își poate schimba culoarea din cauza căldurii, poate deveni mai deschisă. Pot apărea linii mai accentuate, ca niște crăpături, acestea arată limita de întâlnire a diferitelor straturi de sare.
Dimensiuni
- 30 x 20 x 5 cm
Țara de origine: Pakistan
Recenzii
Nu există recenzii până acum.